Deutsche Rentenversicherung

Hinweis zur Verwendung von Cookies

Cookies erleichtern die Bereitstellung unserer Dienste. Mit der Nutzung unserer Dienste erklären Sie sich damit einverstanden, dass wir Cookies verwenden. Weitere Informationen zum Datenschutz erhalten Sie über den folgenden Link: Datenschutz

OK

  1. Startseite
  2. Të punosh në Gjermani dhe në Republikën e Shqipërisë

Të punosh në Gjermani dhe në Republikën e Shqipërisë

Stand 30.11.2018 Auflage 1

Diese Broschüre informiert Sie über das Sozialversicherungsabkommen und seine Auswirkungen.

Ju tashmë keni punuar për një farë kohe në Shqipëri dhe dëshironi të emigroni atje? Ju jeni shtetas i Republikës së Shqipërisë dhe punoni në Gjermani?

Ndoshta ju pyesni veten, se si puna në vende të ndryshme do të ndikojë në pensionin tuaj të mëvonshëm. Në fund të fundit, Republika e Shqipërisë dhe Gjermania kanë sisteme shumë të ndryshme të siguracionit shoqëror.

Kjo është e vërtetë por, ne mund t’ju qetësojmë. Gjermania dhe Republika e Shqipërisë kanë mbyllur një marrëveshje, në mënyrë që ju të shmangni sa më shumë disavantazhe.

Në këtë broshurë ju do të mësoni se çfarë është marrëveshja gjermano-shqiptare, si ndikon ajo tek e drejta gjermane dhe çfarë të drejtash keni ju në Republikën e Shqipërisë.

Por, nëse keni ende pyetje pa përgjigje, ju mund të na drejtoheni ne kurdoherë.

Kjo broshurë është shkruar me një kujdes të veçante. Gjithësesi ne nuk mbajmë përgjegjësi për vërtetësinë e informacionit rreth ligjeve jashtë Gjermanie. Për informacion të saktë mbi ligjet jashtë Gjermanie, ju lutemi t’u drejtoheni zyrave përgjegjëse atje.

Herunterladen